PCR en sneltest locaties

PCR testlocaties en laboratoria door heel Nederland: Arnhem, Nijmegen, Leiden, Den Bosch, Den Haag en ruim 250 andere locaties.

Overzicht PCR testlocaties en laboratoria in Nederland


De PCR test maakt gebruik van een ingewikkelde technologie, waarbij bepaald genetisch materiaal eerst wordt vrijgemaakt en daarna razendsnel wordt vermenigvuldigd. Hierdoor wordt het materiaal waarneembaar. Deze technologie is vaak sneller bruikbaar dan serologisch testen en vindt doorgaans plaats met speciale swabs (soort van grote wattenstaafjes waarmee het materiaal kan worden verkregen). Het materiaal ondergaat een aantal stappen om uiteindelijk tot resultaat te kunnen leiden. PCR testen worden al veelvuldig gebruikt voor de opsporing van diverse ziektes (voorbeelden zijn: ziekte van Lyme, gonorroe en chlamydia). In 2020 is de technologie wereldwijd zeer veel ingezet voor de opsporing van Covid-19 besmettingen (voor symptomatisch testen of bijvoorbeeld voor een PCR verklaring voor je vakantie in Griekenland). Om het Coronavirus op te sporen kan er gebruik worden gemaakt van PCR testen middels laboratoria en middels point-of-care oplossingen. De grote laboratoria kunnen zorgen voor een gigantische testcapaciteit. Hoewel point of care machines een veel lagere testcapaciteit hebben, nemen ze weinig ruimte in, kan men er relatief snel een resultaat bij aflezen. Gezien de enorme kosten die zijn gemoeid met het aanschaffen van grote machines voor een laboratorium, zijn point of care PCR machines vaak te vinden in kleinere klinieken. Bekijk via onderstaande button waar PCR laboratoria en klinieken zich bevinden in jouw regio. In de herfst is er een nieuwe coronatest bijgekomen die geen gebruik maakt van PCR laboratoria maar door naar bepaalde eiwitten te speuren in staat is om op betrouwbare wijze heel snel een testresultaat te generen. Deze sneltesten kun je vinden via deze link: betrouwbare corona sneltesten.

PCR testlocaties in Amsterdam

Universiteit van Amsterdam (UvA): uiteraard beschikt deze universiteit ook over een eigen laboratorium waar diverse PCR testen kunnen worden uitgevoerd door student, hoogleraren en andere professionals. Hier vind je het PCR testlaboratorium van de UvA. Voor een overzicht van alle PCR testlocaties in Amsterdam of omgeving, verwijzen we je graag door naar een website waar je een overzicht vindt van PCR test locaties in en rond Amsterdam, kijk hiervoor op PCR testen in en rond Amsterdam of PCR testen regio Amstelveen. Sneltesten in de regio Amsterdam zijn ook goed verkrijgbaar, kijk bijvoorbeeld op sneltesten Zaandam. Voor PCR testen m.b.t. Seksueel Overdraagbare Aandoeningen als Chlamydia kun je het beste terecht op PCR SOA test Amsterdam.

PCR testlocaties Schiphol

Zelfs op Schiphol zit een laboratorium waar middels PCR testen op de aanwezigheid van verschillende ziektes (waaronder ook Corona) kan worden getest (zie corona sneltesten op Schiphol). Sneltesten kun je ook vinden in de regio van Schiphol, kijk bijvoorbeeld op PCR testen in Alphen aan den Rijn.

PCR testlocaties Haarlem

In Haarlem zit geen universiteit maar wel een Hogeschool die studenten opleidt tot
laboratoriumonderzoeken. Deze hogeschool beschikt derhalve wel over een medisch laboratorium. Voor PCR testen met reiscertificaat in de regio Haarlem en Alkmaar kijk je op PCR test reizen in Alkmaar. Voor PCR testen m.b.t. Seksueel Overdraagbare Aandoeningen als Chlamydia kun je het beste terecht op PCR SOA test Haarlem.

PCR testlocaties Arnhem en Nijmegen

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) beschikt over een biocentre met laboratorium waar PCR testen uitgevoerd kunnen worden. Meer informatie hierover vind je via Biocentre HAN. Een overzicht van alle laboratoria met PCR technologie in Arnhem vind je via PCR testlocaties met of zonder reiscertificaat in Arnhem en omgeving.  Sneltesten rond Arnhem zijn te vinden op sneltesten omgeving Arnhem. Hetzelfde overzicht voor Nijmegen vind je via PCR testlocaties in Nijmegen en Wijchen. De sneltesten zijn te vinden via sneltesten omgeving Nijmegen. In de directe omgeving van Arnhem en Nijmegen vind je ook PCR coronatesten in Deventer of coronatesten in Veenendaal en Wageningen. Voor PCR testen m.b.t. Seksueel Overdraagbare Aandoeningen als Chlamydia kun je het beste terecht op PCR SOA test Arnhem en PCR SOA test Nijmegen.

PCR testlocaties Den Bosch

De HAS Hogeschool in Den Bosch beschikt ook over een eigen laboratorium waar tevens ook wordt gewerkt met PCR technologie. Voor meer informatie kijk je op Microbiologielab HAS. Voor een overzicht van alle PCR testlocaties in Den Bosch verwijzen we je graag door naar PCR testlocaties in Den Bosch met of zonder reiscertificaat. Sneltesten zijn ook in de buurt van Den Bosch te vinden, zie sneltesten Den Bosch. Voor PCR testen m.b.t. Seksueel Overdraagbare Aandoeningen als Chlamydia kun je het beste terecht op PCR SOA test Den Bosch.

PCR testlocaties Den Haag

Hoewel bij ons weten geen Hogeschool in de regio Den Haag beschikt over een laboratorium met PCR technologie, verwijzen we je graag door naar het overzicht met overige PCR testlocaties in Den Haag en omgeving. Sneltesten in de regio Den Haag zijn op meerdere plaatsen verkrijgbaar; kijk hiervoor bijvoorbeeld op sneltesten rond Den Haag of PCR testen regio Zoetermeer. Voor de regio Gouda kijk je op PCR testen in de omgeving van Gouda. Voor PCR testen m.b.t. Seksueel Overdraagbare Aandoeningen als Chlamydia kun je het beste terecht op PCR SOA test Den Haag.

PCR testlocaties in Vlaanderen

Ook in Vlaanderen zijn diverse PCR testlocaties te vinden. Kijk voor de regio Antwerpen op PCR testlocaties in Antwerpen. Voor het vinden van een PCR testlocatie voor een reis naar Griekenland kun je kijken op PCR testlocaties voor reizen vanuit Vlaanderen.

PCR testlocaties in Leiden

Ook in Leiden wordt onderzoek gedaan naar de biomedische kanten van het Corona virus. Kijk voor een overzicht van PCR testlocaties op PCR testen in Leiden. Sneltesten vind je via sneltesten regio Leiden.

PCR testlocaties in Enschede, Almelo, Hengelo en de regio Twente

De regio Twente beschikt over een hele goede universiteit, waar natuurlijk ook onderzoek wordt gedaan met als doel om de impact van de corona crisis zoveel mogelijk te beperken. Maar ook voor een PCR test voor bijvoorbeeld een vakantie in het buitenland kun je terecht in de regio Twente. Kijk bijvoorbeeld eens op PCR testen met reiscertificaat in de omgeving van Enschede. Ook kun je terecht op PCR corona testen in Almelo en coronatesten Hengelo.  Iets verder weg kun je terecht in Doetinchem via PCR testen in Doetinchem.

PCR testlocaties in Den Helder, Hoorn en omgeving

Ook in het uiterste Noorden van Nederland zijn voldoende corona test mogelijkheden te vinden. Kijk bijvoorbeeld op pcr testen in Den Helder. In de regio van Hoorn kun je ook terecht voor het verkrijgen van een reistest.

PCR testlocaties in Alkmaar, Heerhugowaard en omgeving

Ook boven Amsterdam zijn diverse PCR testlocaties te vinden waar terecht kan voor een reisbewijs. Kijk hiervoor op PCR testen in Alkmaar.

PCR testlocaties in Breda, Bergen op Zoom en omgeving

Ook in West-Brabant kan men terecht voor het verkrijgen van pcr reis certificaten. Kijk bijvoorbeeld op pcr testen in Breda. In de directe omgeving kun je ook terecht bij pcr testen in de directe omgeving van Bergen op Zoom.

BETROUWBAAR
GEBRUIKSVRIENDELIJK
SNELLE TERUGKOPPELING